How I Met Your Mother: Sezoni 1

How I Met Your Mother: Sezoni 1

Sep. 19, 2005
Your rating: 0
9.6 5 votes

Sezoni i parë i “How I Met Your Mother”, një sitcom amerikan i krijuar nga Carter Bays dhe Craig Thomas, u shfaq në CBS në Shtetet e Bashkuara më 19 shtator 2005 dhe përfundoi më 15 maj 2006. Sezoni u drejtua nga Pamela Fryman dhe prodhoi Nga Bays & Thomas Productions dhe 20th Century Fox Television. Ai përbëhet nga 22 episode, secili prej të cilave zgjat rreth 22 minuta. Sezoni prezanton Ted Mosby në vitin 2030 ndërsa ulet me vajzën dhe djalin e tij për të treguar historinë se si ai u takua me nënën e tyre. Historia fillon në 2005 me Tedin si një arkitekt i vetëm 27 vjeçar që jeton në Manhattan me dy miqtë e tij më të mirë nga kolegji: Marshall Eriksen, një studente juridike dhe Lily Aldrin, një mësuese e kopshteve, të cilët janë takuar për pothuajse nëntë Vjet kur propozon Marshall. Angazhimi i tyre shkakton Ted të mendojë për martesën dhe gjetjen e bashkëshortes së tij shpirtërore, shumë për neveri të mikut të tij të vetëshpallur Barney Stinson. Ted fillon kërkimin e tij për bashkëshortin e tij të përsosur dhe takohet me një gazetar ambicioz të ri, Robin Scherbatsky, të cilin ai shpejt bie në dashuri me të. Robin, megjithatë, nuk dëshiron të nxitojë në një marrëdhënie dhe të dy vendosin të jenë miq. Ted fillon të takojë një bukëpjekës, Victoria, por kur ajo shkon në Gjermani për një shoqëri kuzhinës, Ted dhe Robin gati të bëjnë seks. Victoria thyen me Ted, dhe Robin fillon te distancohet nga ai. Lily fillon të pyesë nëse ka humbur ndonjë mundësi për shkak të marrëdhënies së saj me Marshallin dhe vendos të ndjekë një bursë të artit në San Francisko, duke thyer angazhimin e saj në këtë proces.

Episodes